Какво представлява нано керамика?

nanoKeramikaimg

Нано-керамика представлява уникална сплав на 6 минерала : турмалин, природен германий, биотит, монацит, илит и лечебният камък “ Ким Ган „. Всички тези природни минерали се стриват на фин прах, който се суши във вакуум, пресява се, за да се получи още по-фин прах, а след това се оформя на диск и се пече в пещ при температура над 1300 ° C., където се превъща в нанотехнологична керамика с приятен гланц. Нанокерамиката има изключително благоприятен ефект върху човешкото тяло. Това се обяснява с факта, че всеки елемент от състава й има някакви лечебни свойства.

Минерали, използвани в оборудване

Турмалинът

Турмалинът е прозрачен скъпоценен камък с разнообразни цветове и находища пръснати по целия свят. Това е един много интересен и сложен камък. Той се състои от 26 елемента на периодичната таблица. При нагряване, турмалинът създава нискочестотно магнитно поле и започва да излъчва дълговълнова инфрачервена топлина и аниони, което подобрява обменните процеси в организма, способства бързото възстановяване, пречистването на кръвта от отрови и токсини, подобряване на храносмилането, повишаване на защитните свойства на организма както и много други. От всички минерали на земята само турмалинът носи постоянен електрически заряд, затова се нарича „магнитният кристал“. При нагряване турмалинът показва своите магнитни свойства. Турмалинът има положителен ефект върху нервната, ендокринната, кръвоносната и имунната система, върху репродуктивната функция на тялото, неутрализира негативните емоции, има силно антисъстаряващо свойство. Това е камък с по-ниска енергия, която е добра като средство при сексуална дисфункция. Също така се нарича камък на мъжката сила. Турмалинът се счита за силно лекарство против рак.

Германий

Стойността му е като злато, но е крехък като стъкло. Името на германия става известно през 1967 г., след като японският учен К. Асаи установява, че той също като хемоглобина се включва в пренасянето на кислород към тъканите на тялото, подобрява имунната система и намалява експресията на болката. В допълнение, германият забавя развитието на злокачествените тумори, подобрява проходимостта на нервните импулси, повишава имунния статус на организма. В резултат на експерименти също така е установено, че германият допринася за индуциране на гама интерферона, който подтиска размножаването на бързоделящите се клетки, активира специфичните клетки (Т- клетки убийци). Основните направления на действие на интерфероните на ниво организъм са антивирусна и антитуморна защита, имуно-моделиране и радиозащитни функции на лимфната система. Свойства на германия : Регулира циркулацията на електрически ток в човешкото тяло; Германия се свързва с холестерола и под формата на метаболитни отпадъци го отделя в урината, възстановява киселинния баланс; Доставя кислород; Повишаване на интерфероните, има инхибиращ ефект върху вирусите в човешкото тяло, което води до увеличаване на броя на NK клетките, които унищожават раковите клетки; Положителен ефект върху напукана кожа, акне и други кожни заболявания; Има антибактериално, дезодориращо, бактерицидно действие; Излъчва ДИЧЛ, които проникват дълбоко в човешкото тяло; Подобрява съня, премахва умората, възстановява организма след раждане.

Илит

Илитът също е рядък минерал. Сега редките земни елементи се наричат: скандий, итрий. Повечето от тях имат сребристо-сив блясък. Особености на илита: 1) Излъчва дълговълнови инфрачервени лъчи. Дълговълновия инфрачервен лъч, който има най-полезната за човешкия организъм дължина на вълната ( 8 ~ 11μm ), прониква в по-дълбоките слоеве на кожата ( 7 ~ 8 сантиметра дълбочина) и създавайки резонанс в клетките, повишава температурата на тялото. С повишаването на температурата се разширяват капилярите, подобрява се кръвообращението, увеличава се обмяната на веществата и се повишава регенеративната сила на тъканта, по този начин оказва значително влияние върху стимулирането на физическото развитие. 2) Разпределяне на голям брой аниони. В големи количества анионите съществуват в горите, водопадите, фонтаните, поляните и в близост до морето. Ето защо можем да се насладим на усещането за свежест и релаксация точно както сред природата.

Биотит

Биотитът стои в начало на фармацевтичния списък, състоящ се от много хиляди имена на лекарства, които се изготвят в Корея по време на Великия крал Седжонг. Камъкът е винаги тъмно кафяв, кафяво-зелен или зелен. При счупване повърхността има перлен, а понякога и метален отблясък. Ефективността от биотита: • биотитът се счита за първият от десет хиляди видове лекарства и билки в описанието на Хянякзибсонгванг справочника по медицина и лекарства направено в дните на Великия крал Седжонг; • Природният биотит съдържа голямо количество германий. От древни времена е признат за загадъчен минерал и се използва изключително в кралските и благороднически семейства. Това е източник на инфрачервени лъчи ( 94% ) три пъти повече от тези на жълтите почви и Елвана. Освен това, биотитът поглъща вредните канцерогенни вещества. Нищо чудно, че се нарича камък – чудо; • Експериментални резултати върху хора показват, че биотитът активира метаболизма в тялото, пречиства кръвта и по този начин се отразява положително върху различни напреднали заболявания, включително хроничен бронхит, гастрит, хипертония, улцерозен колит, анемия, атеросклероза, диабет, артрит, болки в гърба и други заболявания в напреднала възраст. Освен това той стабилизира пет вътрешни органа и възстановява зрението, подобрява състоянието на кожата.

Монацит

Монацитът е специална минерална порода и ценно наследство от древни времена, в който енергията на природния свят се кондензира в една-единствена точка. Той съдържа повече от 50% оксиди на редки земни елементи. Монацитът излъчва инфрачервени лъчи и огромно количество аниони. Ефективността на монацита: • може да неутрализира вредните електромагнитни вълни от наблизо поставена електротехника • премахва неприятните миризми от хладилника, поддържа свежестта на продуктите; • използва се като дезодорант в помещения за съхранение на дрехи, спално бельо и т.н.; • керамиката генерира аниони и помага за очистването на въздуха, дава ви възможност да дишате чист въздух; • увеличава имунитета чрез активиране на кръвообращението, регенерира клетките на кожата и облекчава болката в областа на рамото и при невралгия; • ако поставите керамика във ваза с цветя, цветята ще останат свежи дълго време; • ако използвате монацита във водата, прави водата полезна за здравето, можете да направите алкална минерална вода за пиене.

Ким Ган

Лечебеният камък „“Ким Ган““ е един от терапевтичните камъни добити в централната част на Северна Корея, камъкът съдържа 60 вида минерали и е с висока степен на излъчване на ДИЧЛ – 96%, както и отлични анти – бактериални свойства, дезодорира, абсорбира тежките метали. Ефективността на камъка „“ Кым Ган „“: • ако сложим този камък във вряща вода и след това използваме тази вода, тя подобрява състоянието при стомашно разстройство и колит; • има лечебно действие при хепатит, холицистит, панкреатит и цистит; • разполага с мистериозен ефект върху стареенето, помага при атеросклероза, хипертония, сърдечни заболявания и инфаркти, поради това, че премахва мазнините, холестерола и гликолипидите; • предотвратява пиорея и дефицитът на ниацин, причинена от недостига на витамини и химикали. • къпането във вода, в която е поставен камъкът омекотява кожата, създавайки приятно усещане за свежест; • преварената вода, в която е бил поставен този камък ще осигури бърз ефект и подобряване на екзема, импетиго, дерматит, обрив и кожни язви; • добър ефект на подобряване на симптомите на циреи и копривна треска; • ефективен за превенция на рака.

Как се произвежда нано – керамика?

proi

С течение на времето човечеството забелязва, че някои минерали притежават определени свойства, които влияят благотворно на здравето на човека. Това отдавна се използва в източните страни. Например, за да премахнат възпаление са използвали нефрит, за да въздействат добре на лимфната и имунната система са използвали турмалин и т.н. През 90 те години на миналия век бил разработен технологичен процес, чрез който може да се прогнозират свойствата на новия материал в зависимост от състава й. С такива изследвания се занимавали и се занимават в много други страни. С помощта на специални технологии първоначалните материали се смилат до наночастици, благодарение на които природните им характеристики значително се увеличават. Според законите на физиката, колкото по малка е частицата, толкова по голяма е големината на повърхността по отношение на нейния обем. Смелен по този начин материалът увеличава площта на въздействие на активната повърхност, което осигурява голяма ефективност. Получената след оформянето и пресоването смес попада в пещ, където преминава през процес на изпичане при температура от 1300 градуса С, за да се премахнат нежеланите примеси. В резултат на този процес се получава керамиката, от която се изготвя продукцията на компания „Ню Лайф Плюс“.

1

Процес на смачкване и раздробяване на камъните и природните минерали

2

Процес на отливане и оформяне на керамика от най-напреднало ниво с внедряване на PHNT технология

3

Процес на изпичане на керамиката с помоща на енергията на триъгълната пирамида

4

Готови керамични изделия със различна форма

Особенности на воздействието на нано – керамика

Нано – керамика създава необходимите условия за това, човешкият организъм като единна система, сам да се възстановява. Като се само-възстановяват сърдечно-съдовата система, нервната система, храносмилателната, система отделителната система, опорно-двигателната система, имунната система и др системи в организма.. С това може да се обясни чудотворното излекуване при тези, които ползват, уреди с нано – керамика. Използва се също така за профилактика и предупреждение за появата на различни заболявания, както при възрастните, така и при децата.

Инфрачервено затопляне

Инфрачервните лъчи са електромагнитни вълни, спектърът на които е от 0.7 до 1000 мкм. Тези вълни от нагретите предмети човек чувства като топлина. Оттук и названието – инфрачервена топлина. Пълният електромагнитен спектър се състои от видими и невидими лъчи. Видимите лъчи са цветовете на дъгата. Невидимите-ултравиолетови, рентгенови, гама лъчи, микровълни и инфрачервни лъчи. Инфрачервените се намират в диапазона между лъчите и микровълните. Най-безопасна и полезна е инфрачервната (ИЧ) топлина с дължина на вълната от 4 до 14 микрона, т.е. дълговълновите. Човек излъчва ИЧ-топлина от 0.6 до 12 микрона, в този спектър расте детето в утробата на майката. Всички биохимични реакции стават именно в този спектър, за това той се нарича биорезонансен. Специални институти в Япония и Южна Корея, Китай изучават инфрачервната топлина и нейните лечебни свойства. Сензация в медицината стана това, че от 1970 г. онколози от целия свят използват инфрачервената топлина за лекуване на болни от рак. В Корея има езеро, образувано в кратера на вулкан. Около него на застиналата вулканична лава хората се лекуват от неизлечими болести. Копие на тази сплав е нано – керамика, притежаваща уникални лечебни свойства.

Камъните в нано – керамика, като се нагряват, натрупват и бавно отдават топлина. Дължината на топлинните вълни на тези камъни е 10 мкм, което отговаря на инфрачервното излъчване на човешкото тяло. У микробите, вирусите и бактериите е излъчванетоповече от 12 мкм, поради което е пагубно за нашия спектър. Всяка болест има по-голяма дължина на вълната отколкото в човешкия организъм. Инфрачервната топлина на нано – керамика постъпва в тъканите на организма и нашите клетки я пропускат без съпротива. Тя се възприема от тях като своя, защото съответства на спектъра на излъчване на здравите клетки. А на по-късите вълни организмът се съпротивява. Когато клетките на нашите тъкани получат ИЧ-топлина, в тях се възстановява обмяната на веществата, добрите реакции се усилват, а лошите спират.

Свойства на инфрачервната топлина на турманиевата керамика:
-противовъзпалителни, противовирусни и антибактериални;
-подобрява кръвообращението и лимфодренажа;
-премахва спазмите на мускули и съдове;
-подобрява кръвообразуването;
-неутрализира свободните радикали, разделя и извежда от организма вредните тежки метали;
-засилва имунитета.

Магнитотерапия

Методът физиотерапия с високо – и нискочестотно променливо или с постоянно магнитно поле се нарича магнитотерапия. Японският учен Накагава изследвал синдрома на дефицит на магнитно поле. Хронична умора, раздразнителност, безсъние, бърза уморяемост, безапетитие, болести на връзките и съдовете са следствие от неговия недостиг. Ние се нуждаем от постоянно презареждане от магнитното поле на Земята, защото то не се натрупва. Магнитното поле може да бъде вредно, ако негов източник е с изкуствен произход. В града ние сме подложени на въздействието на електромагнитни полета от електро-проводи, трансформатори, битови електроуреди и т.н. За нормалното функциониране на организма е необходимо мекото магнитно поле на Земята в резервати и национални паркове. В градски условия недостигът на магнитно поле може да се запълни с нано – керамика. При нагряване нано – керамика произвежда меко, постоянно, равномерно магнитно поле с естествен (земен) произход. Източник на магнитното поле в нано – керамика е турмалинът, германият изправя полето, подобрявайки качеството му. Всяка клетка на организма на човека има свое магнитно поле и ако не е достатъчно, то не може да работи. Магнитното поле и йонизацията подобряват проницаемостта на клетъчните мембрани. Митохондрията натрупва електрически заряд, имайки по-големи площи на мембраните. Електри-чеството и магнитното поле са необходими на клетката за обмяната на веществата. И това е много важно, ако се отчете, че почти всички заболявания са свързани с нарушения на метаболизма!

Йонизация на въздуха

Процесът на зареждане на молекулите се нарича йонизация, а заредената молекула – светлинни йони или аеройони.

За нормалното функциониране на организма във въздуха трябва да има определено съотношение както на положителни, така и на отрицателно заредени свтлинни аеройони. Чистият въздух се отличава с това, че съдържа тежки йони – йонизирани молекули, утаяващи на частици течности и прашинки. Източник на тежки йони са телевизорът, мониторът на компютъра. В градския въздух броят на леките йони може да падне до 50-100, а тежките нарастват до десетки хиляди в куб. см. Недостигът на йонизация води до постоянен кислороден глад, лошо самочувствие, намалена работоспособност и внимание, бърза умора, отслабване на имунитета и провокира развиване на различни болести. В затворени офиси йонизацията на въздуха с кислород е 10-15 пъти по-малко от допустимите санитарни норми. Въздухът, проникващ от малките прозорци, губи почти половината от аеройоните, останалата половина се поглъща от стените и мебелите. И ако се спи в такова помещение, то сутрин лошото настроение и главоболието са гарантирани. За решаването на проблемите с аеройоните помага нано – керамика. В непосредствена близост до килим с нано – керамика концентрацията на отрицателно заредени аеройони достига 2200/куб. см. Сравнение: в гора – 200-1500 йони/куб. см; на морския бряг – 2000; в планина – 10 000; около водопади – 18 000 йони/куб. см. Турмалинът – главна компонента в сплавта, е единственият минерал в природата, притежаващ способността самостоятелно да се поляризира. При нагряване и натискане турмалинът двойно се поляризира, а в сплавта с полупроводниковия елемент германий ефектът се усилва. Кислородът чрез алвеолите на човека постъпва в кръвта, неговият отрицателен заряд възстановява ресничките на епитела и бронхите, помага да се разбият тромбите и да се снижи нивото на захарта в кръвта. Положителното зареждане на молекулите с въглероден диоксид премахва спазмите и заздравява съдовите стени, помага да се диша по-дълбоко, натрупва гликоген в черния дроб и извежда шлаката. С изследвания е доказано, че йонизацията спомага за по-добро усвояване от организма на витамини и минерали, в това число и калций. Това е много важно, защото ние получаваме витамини от храната в неактивна форма, а калций получаваме 7-10 пъти повече отколкото усвояваме. Йонизацията предупреждава за заболявания на сърденосъдовата система, подобрява обмяната на веществата и микро-циркулацията; улеснява движението на кръвта, лимфните и междуклетъчните течности.

Минерализация

В допълнение към факта, че нано-керамиката е източник на дълготрайна инфрачервена топлина, йонотерапия и магнитотерапия, тя има една важна функция – минерализация. Основният компонент на нано-керамиката е турмалина, нейният полускъпоценен сорт. Турмалин съдържа 26 микроелемента от масата на Менделеев: калий, калций, магнезий, манган, желязо, силиций, йод, цинк и други микроелементи, необходими за нашето тяло.

Изследванията на учените показват, че микроелементите влизат в човешкото тяло по различни начини – с храна, през порите на кожата, през дихателните пътища. Това, което получаваме с храна и вода, смиламе лошо, бързо се отстраняваме от тялото. Като провеждаме сесиите за турмалинова керамика, дори при най-ниската температура, получаваме минерализация. Чрез порите на кожата и белите дробове тялото получава минерали с минимални загуби. Самият орган определя сумата, която е необходима за него. Какви минерали са необходими за здравословен живот? Имунната система е желязо, манган, цинк, мед, магнезий. Производство на витамини – кобалт. Качулка – мед, желязо. Производство на ензими – цинк, мед, калий, магнезий, манган, желязо, калций. молибден. Костна система – калций, магнезий, цинк, манган, бор, фосфор. Калиевите соли са необходими за нормалното функциониране на всички меки тъкани – кръвоносните съдове, капилярите, мускулите, особено сърдечния мускул, мозъчните клетки, черния дроб, бъбреците, жлезите с вътрешна секреция. Тъй като калций е необходим за нашите кости, зъби, нокти, т.е. твърди тъкани, така че калий е необходим за всички меки тъкани. Калиевите соли помагат да се премахне излишната вода от тялото, което помага да се премахне подуването. Калият – антислеротичен, не позволява натрупването на натриеви соли в съдовете и клетките. Човек не може да бъде здрав, ако тялото му няма магнезиеви соли. Магнезиевите йони са въвлечени във всички, без изключение, процесите, протичащи в тялото ни. Желязото участва в процесите на хематопоезата, при създаването на хемоглобин, без което не може да се осигури кислород на тъканите на мозъка и на цялото тяло. Йодът е необходим за синтеза на тироидния хормон тироксин. Манганът е необходим за правилното развитие на клетките, добра асимилация на витамин В1, желязо и мед.