ОСОБЕНОСТИ НА ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА НАНО - КЕРАМИКА

Нано - керамика създава необходимите условия за това, човешкият организъм като единна система, сам да се възстановява. Като се само-възстановяват сърдечно-съдовата система, нервната система, храносмилателната, система отделителната система, опорно-двигателната система, имунната система и др системи в организма.. С това може да се обясни чудотворното излекуване при тези, които ползват, уреди с нано - керамика. Използва се също така за профилактика и предупреждение за появата на различни заболявания, както при възрастните, така и при децата.

Инфрачервено затопляне

Инфрачервните лъчи са електромагнитни вълни, спектърът на които е от 0.7 до 1000 мкм. Тези вълни от нагретите предмети човек чувства като топлина. Оттук и названието – инфрачервена топлина. Пълният електромагнитен спектър се състои от видими и невидими лъчи. Видимите лъчи са цветовете на дъгата. Невидимите-ултравиолетови, рентгенови, гама лъчи, микровълни и инфрачервни лъчи. Инфрачервените се намират в диапазона между лъчите и микровълните. Най-безопасна и полезна е инфрачервната (ИЧ) топлина с дължина на вълната от 4 до 14 микрона, т.е. дълговълновите. Човек излъчва ИЧ-топлина от 0.6 до 12 микрона, в този спектър расте детето в утробата на майката. Всички биохимични реакции стават именно в този спектър, за това той се нарича биорезонансен. Специални институти в Япония и Южна Корея, Китай изучават инфрачервната топлина и нейните лечебни свойства. Сензация в медицината стана това, че от 1970 г. онколози от целия свят използват инфрачервената топлина за лекуване на болни от рак. В Корея има езеро, образувано в кратера на вулкан. Около него на застиналата вулканична лава хората се лекуват от неизлечими болести. Копие на тази сплав е нано - керамика, притежаваща уникални лечебни свойства.

Камъните в нано - керамика, като се нагряват, натрупват и бавно отдават топлина. Дължината на топлинните вълни на тези камъни е 10 мкм, което отговаря на инфрачервното излъчване на човешкото тяло. У микробите, вирусите и бактериите е излъчванетоповече от 12 мкм, поради което е пагубно за нашия спектър. Всяка болест има по-голяма дължина на вълната отколкото в човешкия организъм. Инфрачервната топлина на нано - керамика постъпва в тъканите на организма и нашите клетки я пропускат без съпротива. Тя се възприема от тях като своя, защото съответства на спектъра на излъчване на здравите клетки. А на по-късите вълни организмът се съпротивява. Когато клетките на нашите тъкани получат ИЧ-топлина, в тях се възстановява обмяната на веществата, добрите реакции се усилват, а лошите спират.

Свойства на инфрачервната топлина на турманиевата керамика:
-противовъзпалителни, противовирусни и антибактериални;
-подобрява кръвообращението и лимфодренажа;
-премахва спазмите на мускули и съдове;
-подобрява кръвообразуването;
-неутрализира свободните радикали, разделя и извежда от организма вредните тежки метали;
-засилва имунитета.

МАГНИТОТЕРАПИЯ

Методът физиотерапия с високо - и нискочестотно променливо или с постоянно магнитно поле се нарича магнитотерапия. Японският учен Накагава изследвал синдрома на дефицит на магнитно поле. Хронична умора, раздразнителност, безсъние, бърза уморяемост, безапетитие, болести на връзките и съдовете са следствие от неговия недостиг. Ние се нуждаем от постоянно презареждане от магнитното поле на Земята, защото то не се натрупва. Магнитното поле може да бъде вредно, ако негов източник е с изкуствен произход. В града ние сме подложени на въздействието на електромагнитни полета от електро-проводи, трансформатори, битови електроуреди и т.н. За нормалното функциониране на организма е необходимо мекото магнитно поле на Земята в резервати и национални паркове. В градски условия недостигът на магнитно поле може да се запълни с нано - керамика. При нагряване нано - керамика произвежда меко, постоянно, равномерно магнитно поле с естествен (земен) произход. Източник на магнитното поле в нано - керамика е турмалинът, германият изправя полето, подобрявайки качеството му. Всяка клетка на организма на човека има свое магнитно поле и ако не е достатъчно, то не може да работи. Магнитното поле и йонизацията подобряват проницаемостта на клетъчните мембрани. Митохондрията натрупва електрически заряд, имайки по-големи площи на мембраните. Електри-чеството и магнитното поле са необходими на клетката за обмяната на веществата. И това е много важно, ако се отчете, че почти всички заболявания са свързани с нарушения на метаболизма!

Йонизация на въздуха

Процесът на зареждане на молекулите се нарича йонизация, а заредената молекула – светлинни йони или аеройони.

За нормалното функциониране на организма във въздуха трябва да има определено съотношение както на положителни, така и на отрицателно заредени свтлинни аеройони. Чистият въздух се отличава с това, че съдържа тежки йони – йонизирани молекули, утаяващи на частици течности и прашинки. Източник на тежки йони са телевизорът, мониторът на компютъра. В градския въздух броят на леките йони може да падне до 50-100, а тежките нарастват до десетки хиляди в куб. см. Недостигът на йонизация води до постоянен кислороден глад, лошо самочувствие, намалена работоспособност и внимание, бърза умора, отслабване на имунитета и провокира развиване на различни болести. В затворени офиси йонизацията на въздуха с кислород е 10-15 пъти по-малко от допустимите санитарни норми. Въздухът, проникващ от малките прозорци, губи почти половината от аеройоните, останалата половина се поглъща от стените и мебелите. И ако се спи в такова помещение, то сутрин лошото настроение и главоболието са гарантирани. За решаването на проблемите с аеройоните помага нано - керамика. В непосредствена близост до килим с нано - керамика концентрацията на отрицателно заредени аеройони достига 2200/куб. см. Сравнение: в гора – 200-1500 йони/куб. см; на морския бряг – 2000; в планина – 10 000; около водопади – 18 000 йони/куб. см. Турмалинът - главна компонента в сплавта, е единственият минерал в природата, притежаващ способността самостоятелно да се поляризира. При нагряване и натискане турмалинът двойно се поляризира, а в сплавта с полупроводниковия елемент германий ефектът се усилва. Кислородът чрез алвеолите на човека постъпва в кръвта, неговият отрицателен заряд възстановява ресничките на епитела и бронхите, помага да се разбият тромбите и да се снижи нивото на захарта в кръвта. Положителното зареждане на молекулите с въглероден диоксид премахва спазмите и заздравява съдовите стени, помага да се диша по-дълбоко, натрупва гликоген в черния дроб и извежда шлаката. С изследвания е доказано, че йонизацията спомага за по-добро усвояване от организма на витамини и минерали, в това число и калций. Това е много важно, защото ние получаваме витамини от храната в неактивна форма, а калций получаваме 7-10 пъти повече отколкото усвояваме. Йонизацията предупреждава за заболявания на сърденосъдовата система, подобрява обмяната на веществата и микро-циркулацията; улеснява движението на кръвта, лимфните и междуклетъчните течности.

Минерализация

В допълнение към факта, че нано-керамиката е източник на дълготрайна инфрачервена топлина, йонотерапия и магнитотерапия, тя има една важна функция - минерализация. Основният компонент на нано-керамиката е турмалина, нейният полускъпоценен сорт. Турмалин съдържа 26 микроелемента от масата на Менделеев: калий, калций, магнезий, манган, желязо, силиций, йод, цинк и други микроелементи, необходими за нашето тяло.

Изследванията на учените показват, че микроелементите влизат в човешкото тяло по различни начини - с храна, през порите на кожата, през дихателните пътища. Това, което получаваме с храна и вода, смиламе лошо, бързо се отстраняваме от тялото. Като провеждаме сесиите за турмалинова керамика, дори при най-ниската температура, получаваме минерализация. Чрез порите на кожата и белите дробове тялото получава минерали с минимални загуби. Самият орган определя сумата, която е необходима за него. Какви минерали са необходими за здравословен живот? Имунната система е желязо, манган, цинк, мед, магнезий. Производство на витамини - кобалт. Качулка - мед, желязо. Производство на ензими - цинк, мед, калий, магнезий, манган, желязо, калций. молибден. Костна система - калций, магнезий, цинк, манган, бор, фосфор. Калиевите соли са необходими за нормалното функциониране на всички меки тъкани - кръвоносните съдове, капилярите, мускулите, особено сърдечния мускул, мозъчните клетки, черния дроб, бъбреците, жлезите с вътрешна секреция. Тъй като калций е необходим за нашите кости, зъби, нокти, т.е. твърди тъкани, така че калий е необходим за всички меки тъкани. Калиевите соли помагат да се премахне излишната вода от тялото, което помага да се премахне подуването. Калият - антислеротичен, не позволява натрупването на натриеви соли в съдовете и клетките. Човек не може да бъде здрав, ако тялото му няма магнезиеви соли. Магнезиевите йони са въвлечени във всички, без изключение, процесите, протичащи в тялото ни. Желязото участва в процесите на хематопоезата, при създаването на хемоглобин, без което не може да се осигури кислород на тъканите на мозъка и на цялото тяло. Йодът е необходим за синтеза на тироидния хормон тироксин. Манганът е необходим за правилното развитие на клетките, добра асимилация на витамин В1, желязо и мед.